Welcome to the 2020-2021 School Year



Meet our Administrators and Support Staff

Vered Roberts- Principal

Gigi Forsman – Assistant Principal

Christine Cidoni – Literacy Coach

Aimee Dolan – ESE Specialist

Elaine Fiore – Magnet Coordinator

Jana Nayman & Philip Turturro – School Counselors

2020-2021 Overview

- All SBBC schools will follow a common start time during eLearning. We will return to regular school hours once we are back at school face-to-face.
 - Elementary Grades 8:00 a.m. 2:00 p.m.
 - Middle Grades 8:30 a.m. 3:30 p.m.
- All teachers will share their daily schedules during their virtual Open House.
 - Teachers will deliver daily instruction via Microsoft Teams.
 - Upper School students will follow their daily schedule to log in to each period via Canvas (link to Teams sessions will be posted on the Canvas page)
 - Lower School A schedule will be provided to address whole group, small group and individual instruction (link to Teams sessions will be posted on the Canvas page).
 - Virtual Open House
 - Elementary Wednesday, August 19th
 - Middle School Friday, August 14th

Lower School Schedules

Daily Schedule Kindergarten/First Grade

7:30 AM – Teacher Planning (parent conferences) (30 min)

8:00 AM – Daily Opener (Mindfulness 10 - 15 min)

8:15 AM – Whole group Reading: Standards-based instruction (30 min)

8:45 AM – Small group Reading (60 min)

9:45 AM - Recess (20 min)

10:05 AM – Writing Instruction (25 min)

10:30 AM – Teacher Led tiered instruction (Interventions/Enrichment) (30 min)

11:00 AM - Specials (30 min)

11:30 AM - Lunch (30 min)

12:00 PM – Whole group Math instruction (30 min)

12:30 PM – Small group Math instruction (30 min)

1:00 PM - Science/Social Studies (30 min)

1:30 PM - PE (30 min)

2:00 PM - 3:00 PM - Teacher Planning (parent conference) (60 min)

Daily Schedule 2nd Grade/3rd Grade

7:30 AM – Teacher Planning (parent conferences) (30 min)

8:00 AM - Daily Opener (Mindfulness 10 - 15 min)

8:15 AM – Whole group Reading: Standards-based instruction (30 min)

8:45 AM - Small group Reading (60 min)

9:45 AM - Specials (30 min)

10:15 AM – Writing Instruction (25 min)

10:40 AM – Teacher Led tiered instruction (Interventions/Enrichment)

(30 min)

11:10 AM - Recess (20 min)

11:30 AM - Lunch (30 min)

12:00 PM – Whole group Math instruction (30 min)

12:30 PM – Small group Math instruction (30 min)

1:00 PM – Science/Social Studies (30 min)

1:30 PM - PE (30 min)

2:00 PM - 3:00 PM - Teacher Planning (parent conference) (60 min)

4th Grade/5th Grade

7:30 AM – Teacher Planning (parent conferences) (30 min)

8:00 AM - Daily Opener (Mindfulness 10 - 15 min)

8:15 AM – Whole group Reading: Standards-based instruction (30 min)

8:45 AM – Small group Reading (60 min)

9:45 AM – Writing Instruction (25 min)

10:10 AM – Teacher Led tiered instruction (Interventions/Enrichment)

(30 min)

10:40 AM – PE (30 min)

11:10 AM - Lunch (30 min)

11:40 AM – Whole group Math instruction (30 min)

12:10 PM – Small group Math instruction (30 min)

12:40 AM - Recess (20 min)

1:00 PM – Science/Social Studies (30 min)

1:30 PM - Specials (30 min)

2:00 PM - 3:00 PM - Teacher Planning (parent conference) (60 min)

Sample Upper School Daily Schedule

An Example of a Secondary Classroom:

Begin each class by building relationships (teacher to student & student to student [10 minutes])

Whole group lesson (20 – 30 minutes) Delivery of lesson via Teams while using Canvas for student assignments and teacher feedback. Digital/technology tools used to enhance and differentiate lesson delivery (Nearpod, Document Cameras, Canvas Studios, One Drive, Immersive Reader, SEPA App).

Individual/Small Group work (20 – 40 minutes) Individual/Group time to complete assignments and projects. Teams Channels or Canvas Collaborations can be used for student group work (PBL). This work time should result in a product or performance to identify proficiency of skill or lesson objective.

Teams meetings/Channels can be utilized to provide small group instruction to students on a rotating basis and/or by need (i.e. IEP/504)

Lesson closure (10 minutes)

Whole class lesson closure that allows teacher to clear up misconceptions as well as student presentation of product created during the individual/group work time.



BMV Upper School Daily Schedule

- 8:00 a.m. 8:30 a.m. Teacher Planning (parent conferences)
- 8:30 a.m. 9:50 a.m. Daily Opener (Mindfulness first 10 min.)/Period 1
- 10:00 a.m. 11:10 a.m. Period 2
- 11:20 a.m. 12:30 p.m. Period 3
- 12:30 p.m. 1:00 p.m. Lunch
- 1:00 p.m. 2:10 p.m. Period 4
- 2:20 p.m. 3:30 p.m. Period 5 (Elective)

Parent Role & Academic Success

BE ON TIME



MUTE YOUR MIC WHEN NOT SPEKAING



FIND A QUIET PLACE TO WORK & LEARN



COMMUNICATE CLEARLY



COME TO CLASS &
MEETINGS
PREPARED



DRESS APPROPRIATELY FOR SCHOOL



KEEP YOUR VIDEO ON WHEN SPEAKING



PAY ATTENTION AND PARTICIPATE



RAISE YOUR HAND TO SPEAK



RESPECT OTHERS



GREET EACH OTHER
KINDLY



WHEN OUT & ABOUT WEAR YOUR MASK



Expectations of Students

- Proper conduct on virtual platform
- Show up to "class" on time, especially after scheduled breaks.
- Set alarms
- Dress appropriately
- Academic work must be turned in ON TIME!
- Adhere to deadlines
- Attendance
- Engagement

Canvas Learning

- All students will need to access their coursework through Canvas
- Every teacher will have his/her link to their live instruction (via Microsoft Teams) on their Canvas page.
- Parents will be able to access the school Canvas page through their child's SSO for general school information (all pertinent information will be posted on our website)
- Please attend the district's Parent University to learn more about Canvas. (Elementary was last night. The link to the webinar is available on Broward County Schools website. Tonight's session is for middle school.)

Materials & Textbooks

- Pick up dates:
 - Laptops All students who requested a device

Friday, August 14th between 9:00 a.m. – 1:00 p.m.

- Lower School Textbooks/Materials
 - Tuesday, August 18th between 9:00 a.m. 1:00 p.m.
- Upper School Students Textbooks/Materials/Musical Instruments
 - Monday, August 17th between 9:00 a.m. 1:00 p.m.

Lower School Virtual Open House

Wednesday, August 19, 2020

5:00 p.m. – Pre-K

5:30 p.m. – Kindergarten

6:00 p.m. - Grade 1

6:30 p.m. – Grade 2

7:00 p.m. – Grade 3

7:30 p.m. – Grades 4/5

Upper School Virtual Open House

Friday, August 14, 2020

5:30 p.m. – 6:15 p.m. 6th Grade

6:20 p.m. – 7:05 p.m. 7th Grade

7:10 p.m. – 7:55 p.m. 8th Grade

8:00 p.m. – 8:30 p.m.

Algebra, Geometry, and Biology

Miscellaneous

- PTSA Please support our school and join PTSA. Meetings will be held virtually. Schedule will be posted on social media and via Parentlink.
- SAC/SAF Meetings will be held virtually. More information will be shared at a later date.
- Evening eLearning Option Due to low interest for this option, the district will no longer pursue this option. The district will offer evening academic support at the elementary level similar to the services that will be provided to secondary students. More information will be shared at a later date.
- Online Forms a link was sent out via Parentlink to fill out all back-to-school forms online. Please don't delay.
- Upper School schedules available on Virtual Counselor on Wednesday, August 12th.